Jakie ziola do jakiej potrawy

Jakie ziola do jakiej potrawy

Jakie ziola do jakiej potrawy

Umiejętne zastosowanie ziół może zmienić smak całkiem zwykłych i wydawać pracowniaroslinna by się mogło tradycyjnych potraw w wykwintne i niezwykłe dania. Trzeba tylko wiedzieć jakie zioła zastosować do określonych warzyw, mięs czy też konkretnych potraw. Warto wiedzieć, że bazylia doskonale współgra ze smakiem pomidorów, dlatego idealnie nada się do zupy pomidorowej, ale też do pizzy.

Smak tej ostatniej z powodzeniem wzbogaci też oregano. Z kolei majeranek i tymianek świetnie współgrają z czerwonymi mięsami. Wieprzowina przygotowana w marynacie z tych ziół smakuje wybornie i w niczym nie przypomina tradycyjnego dania. Jak widać na powyższych przykładach nie ma powodów, by rezygnować z ziół w kuchni i można z powodzeniem stosować je w dużych ilościach.

Artykuł napisany przez: http://e-tort.pl